U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Zur Wildenburg 

In de Eifel bevinden we ons in de omgeving van Hellenthal. Niet zo ver van Monschau. We zitten net buiten het national park. En dat heeft ook zijn voordelen. Je hond hoeft er tenminste niet overal aan de lijn. In deze omgeving proef je de geschiedenis. En ook Zur Wildenburg zelf kent een veelbewogen verleden. Het begon heel lang geleden als een boerderij, maar het grootste gedeelte van de tijd werd het van gasthof tot groot bekend restaurant. In de zaal heeft menig  bekende band zich gepresenteerd. Ook de volledig in tact zijnde burcht ademt geschiedenis. Maar eigenlijk geldt dat voor de hele Eifel. Burchten in de nabijheid zijn zeker het bezoeken waard. Weinige zijn zo mooi intact gebleven als Wildenburg. Het aparte is dat Wildenburg heren kenden die hun geld verdienden met het uitlenen van hun ridders. Ook de talloze stuwmeren in de Eifel vragen om een wandeling. De bodem in de Eifel is erg kleihoudend en daardoor kan het er erg nat zijn. 'Flora en fauna' teelt daar dan ook welig op. (laarzen zijn soms wel nodig). Vergezichten te midden van een prachtige flora en fauna maken dit gebied tot een wandelgebied bij uitstek.

 

Het hofjeHet hofje

Het appartementenhuisHet appartementenhuis

We verblijven in het voormalige 'gasthof' Zur Wildenburg op de kleine nederzetting Wildenburg aan de voet van de gelijknamige Burcht. Wildenburg valt onder de gemeente Hellenthal. Zur Wildenburg is nu geen gasthof of restaurant meer, maar gewoon privé bezit. Het wordt zoveel mogelijk in oude staat behouden. Het valt dan ook onder monumentenzorg. De stube en  de zaal verkeren nog in de oude staat. Aan de voorkant waar oorspronkelijk het woongedeelte van de boerderij was, staat nu het appartementen huis. Heel bijzonder zijn de muren bedekt met pannen. Hierin bevinden zich nu een paar studio's en een appartement. Kijk vooral eens op facebook om een impressie te krijgen van 'Zur Wildenburg'  Het hofje nodigt gewoon uit om  te gaan zitten. Het grenst aan de gaststube, de privé  vertrekken  en het heksenhuisje. Vroeger is de laatste nog gebruikt als garage. Nu is er een romantisch appartement in ondergebracht.

Wildenburg bestaat uit maar een paar woningen en het is er dus heel rustig. In de vakantietijd en in sommige weekenden komen er nog wel veel toeristen. Maar in Wildenburg geniet je van rust en na twaalf uur 's nachts (dan gaat de straatverlichting uit) zie je bij heldere hemel de melkweg  schitteren in de nacht.